Fabrieksvoer voor de Teckel, Gezondheid uit een zak?

De huidige diervoedingsindustrie bestaat voor het grootste gedeelte uit brokvoeding die de gezondheid van een teckel op langere soms op zeer korte termijn ernstig kan ondermijnen.
De lijst met grote en kleine aandoeningen die direct gerelateerd zijn aan of verslechteren door steriele en kunstmatige fabrieksvoeding die vooral gebaseerd is op gekookte en bewerkte graanproducten zal ik omwille van de lengte van dit artikel beperken tot het in het /raspunten/ kort geschiedkundig overzicht pagina 17 van de statuten en huishoudelijk reglement van de NTC aangehaalde Epilepsie.

Het veranderde eiwit patroon dat onstaat door verhitting in combinatie met chemische antioxidanten : Propylgallaat, BHA , BHT, Ethoxiquine en de grote hoeveelheden granen,vul- en bindmiddelen (koolhydraten komen in het natuurlijke dieet van een hond nauwelijks voor ) is voor geen enkele hond gezond te noemen.
Maar een epileptische teckel in het bijzonder kan zeer gevoelig zijn voor conserveringsmiddelen die aanvallen kunnen veroorzaken.
De epileptische teckel die overgezet wordt op een compleet vers vlees voeding die je bewaart in de diepvries of op een dieet dat zelf wordt samengesteld uit verse, onverhitte ingredienten zal in veel gevallen minder aanvallen krijgen.
Er bestaat zelfs een kans dat door het schrappen van de chemische antioxidanten uit het dagelijks rantsoen van de teckel de epileptische aanvallen helemaal weg zullen blijven.

Het is toch eigenlijk van de zotte dat het Ministerie van Volksgezondheid er alles aan doet d.m.v. talloze campagnes om de mensen populatie "gezond" te houden.
Voorlichting over gezonde voeding, want wie kent er niet : -de schijf van vijf - of -Elke dag 3 ons groenten ,twee stuks fruit -, de -let op vet- Campagne .
Waarschuwing tegen te veel fabrieksvoer, instant maaltijden en Junkfood omdat mensen er ziek van worden, dit de Maatschappij veel geld kost en er bovendien wachttijden zijn in de gezondheidszorg.
Het is van de zotte dat wij : Vers -Voerders, op ons kop moeten staan omdat we beweren dat een verse en onbewerkte voeding ook bijdraagt aan een optimale gezondheid van onze huisdieren.
Want Voeding is immers de belangrijkste peiler voor de gezondheid!

Een dierenarts is gelijk een Huisarts/Specialist die in plaats van een wachtlijst zelden teveel patienten heeft.
Die bovendien zijn eigen Apotheek, Operatie Kamer en tevens een Supermarkt vol ziekmakend Junkfood exploiteert.
Tegenwoordig heeft bijna elke praktijk zijn eigen brokkensponsor en kunnen we bijvoorbeeld praten over een Royal Canin-praktijk of een Hills-praktijk etc...
Als dit ook het geval zou zijn voor huisartsen en specialisten , wat voor een consequenties zou dit hebben voor ons als patient?
Denkende aan een Kwekkeboom Cardioloog of een Haribo Dietiste....

Preventieve gezondheidszorg d.m.v. een natuurlijke, verse , onbewerkte voeding voor onze huisdieren is om louter economische redenen een ondergeschoven kindje en hierdoor verliest mijns inziens de diergeneeskunde zoals hij anno 2004 wordt gepraktiseerd een niet onaanzienlijk deel van zijn geloofwaardigheid.

En refererend aan artikel 2.1 statuten NTC zal de bijdrage die wij teckelfokkers trachten te leveren aan de verbetering van het teckelras een farce blijken te zijn als wij onze honden, die van nature prooieters zijn, generatie op generatie , blijven volstoppen met Afval, Gif en Graan.

Ik heb dit stukje geschreven voor Nederlandse Teckel Clubmagazine "de Dashond" in 2004...

Meer Info over de Grote Brokken Fabrikanten en hun Sponsor Praktijken

Hoe Krijgt een grote brokkenfabrikant als "Hill's" het voor elkaar
dat zoveel Dierenartsen Hill's brokjes verkopen en aanbevelen?
klik HIER
en leer HOE.. brokkenfabrikanten Gouden Bergen beloven aan de Dierenartsen in Nederland..

Hoe Krijgt een grote brokkenfabrikant als "Iams" het voor elkaar
dat zoveel Dierenartsen Eukanuba brokjes verkopen en aanbevelen?
klik HIER
en leer HOE zieke honden en hun baasjes Bedrogen en Voorgelogen worden ...

[Home ] [Contact ] [Filosofie ] [Reutjes ] [ Teefjes ] [Pups ] [Baasjes ] [Showlijntjes ] [Jacht ] [Links ]

© 2012 Absolute Originals Alle rechten voorbehouden.